OliveMagazine

Πουτίγκα με σταφίδες

Πουτίγκα με σταφίδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20γρ. σταφίδες ξανθές
  • ½ λίτρο γάλα
  • 3 αβγά ολόκληρα και 2 κρόκους αβγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200γρ. ψωμί του τοστ λευκό, μπαγιάτικο, χωρίς κόρα
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε τις σταφίδες σε λίγο χλιαρό νερό.

Αλείφετε τις φέτες του ψωμιού με βούτυρο και από τις δύο πλευρές. Τις φρυγανίζετε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Βράζετε το γάλα. Χτυπάτε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Προσθέτετε στο μίγμα το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Σουρώνετε το μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει.

Στρώνετε τις βουτυρωμένες φέτες σε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος, έτσι ώστε η μία φέτα να καλύπτει τη μία πλευρά της άλλης. Μοιράζετε τις σουρωμένες σταφίδες στην επιφάνεια του ψωμιού και ρίχνετε από πάνω το μίγμα αβγού.

Ψήνετε την πουτίγκα στο φούρνο, σε μπεν μαρί,για 1 ώρα. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Stryling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να μουλιάσετε τις σταφίδες σε γλυκό κρασί ή ρούμι και να αρωματίσετε με λίγη κανέλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr