OliveMagazine

Πράσινες τηγανητές ντομάτες

Πράσινες τηγανητές ντομάτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μεγάλες ντομάτες, πράσινες
  • 200γρ. αλεύρι
  • 160γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 100γρ. σάλτσα πέστο έτοιμη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τις ντομάτες και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Τις κόβετε σε χοντρές φέτες και τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για 10 λεπτά.

Χτυπάτε τα αβγά σε βαθύ μπολ μαζί με δύο κουταλιές νερό. Πανάρετε τις ντομάτες περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το καλαμποκάλευρο.

Τις τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακουμπάτε τις τηγανητές ντομάτες σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις σερβίρετε με σάλτσα πέστο και φυλλαράκια βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr