OliveMagazine

Πράσινη μαγιονέζα με εστραγκόν, καρότο και κάππαρη

Πράσινη μαγιονέζα με εστραγκόν, καρότο και κάππαρη

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κρόκοι αβγών
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • χυμό από 1-1½ λεμόνι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο τραβήξει (περίπου 250ml)
  • άσπρο πιπέρι λεπτοτριμμένο
  • λίγο αλάτι
  • Τα έξτρα της γεύσης

  • 2 καρότα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή
  • 2 κουτ. σούπας εστραγκόν ψιλοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε μέσα στον κάδο του μίξερ τους κρόκους και τη μουστάρδα σε σκόνη. Ξεκινάτε να δουλεύετε τα υλικά και μόλις η μουστάρδα και οι κρόκοι γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα αρχίζετε να ρίχνετε σταγόνα σταγόνα το ελαιόλαδο εναλλάξ με το χυμό λεμονιού. Μόλις η μαγιονέζα σας γίνει πηχτή και «τρεμουλιαστή» την αλατίζετε ελαφρώς, ρίχνετε άσπρο πιπέρι κατά βούληση και την αφήνετε για λίγο στο ψυγείο.

Βγάζετε τη μαγιονέζα από το ψυγείο, ρίχνετε το εστραγκόν και ανακατεύετε απαλά. Στη συνέχεια προσθέτετε την κάππαρη και τα μισά καρότα, ανακατεύετε ξανά και τέλος ρίχνετε και τα υπόλοιπα καρότα. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και είναι έτοιμη.

Τη βάζετε σε βαζάκι και έπειτα στο ψυγείο προτού τη χρησιμοποιήσετε ώστε να ωριμάσουν τα αρώματά της.

Φωτοφραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Για την ευκολία σας χρησιμοποιήστε τον αβγοδάρτη του μίξερ.


Εάν θέλετε κάτι χωρίς χοληστερίνη, τότε αντί για κρόκους, βάζετε μια γενναία κουτ. σούπας κορν φλάουρ, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, το οποίο θα βράσετε σε ένα μπρίκι ώσπου να γίνει παχύρρευστο. Το ρίχνετε στο μίξερ χλιαρό και θα έχετε μια μαγιονέζα χωρίς ίχνος χοληστερίνης και συνάμα νοστιμότατη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr