OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και τσίλι

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και τσίλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. σπανάκι
  • 300γρ. φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα και ζεματισμένα
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για το dressing

  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό από λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές τσίλι, το ξύσμα από λάιμ και τη ζάχαρη και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Κατόπιν κόβετε το κοτόπουλο σε χοντρές φέτες.

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε για να ενωθούν.

Μοιράζετε τα φασολάκια και το σπανάκι σε τέσσερα πιάτα, σερβίρετε από πάνω τις φέτες του κοτόπουλου και περιχύνετε με το dressing.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr