OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με πιπεριές και κρουτόν

Πράσινη σαλάτα με πιπεριές και κρουτόν

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 ρίζες αντίδια
  • 200γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 σαλάτα κατσαρή
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο καλά και ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ολόκληρη
  • 3 φέτες χωριάτικο ψωμί, λεπτές
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Για το dressing:

  • 3 κουτ. σούπας crème de cassis (θα το βρείτε στις καλές κάβες)
  • 2 κουτ. σούπας καλό δυνατό κρασόξιδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon καυτερή
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις πρασινάδες για τη σαλάτα. Κόβετε τα λαχανικά με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Αφαιρείτε το κοτσάνι μαζί με τους σπόρους από την πιπεριά, την κόβετε σε σπιρτόξυλα και κατόπιν σε μικρούς κύβους.

Χωρίς να αφαιρέσετε την κόρα τους, κόβετε τις φέτες του ψωμιού σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα τις μπουκίτσες του ψωμιού ανακατεύοντας συνέχεια με ένα κουτάλι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φρυγανιστούν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε ένα μπολ να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε το dressing: ρίχνετε στο multi τρεις κουταλιές σούπας crème de cassis, το κρασόξιδο, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Κάνετε ένα πρώτο χτύπημα να ενωθούν τα υλικά και να λιώσει το αλάτι, στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Βάζετε τη σαλάτα σας μέσα σε σαλατιέρα και ρίχνετε από πάνω τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα τραγανά κρουτόν. Περιχύνετε με το γλυκόξινο dressing, φέρνετε τη σαλάτα στο τραπέζι και ανακατεύετε μπροστά στους καλεσμένους σας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr