OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με ρόδι, πορτοκάλι και λιαστή ντομάτα

Πράσινη σαλάτα με ρόδι, πορτοκάλι και λιαστή ντομάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο με το χέρι χωρίς τα κοτσάνια
  • 200γρ. ρόκα πλυμένη, στραγγισμένη και κομμένη με το χέρι χωρίς τα κοτσάνια
  • 200γρ. μαρούλια διάφορα (λόλα ρόσα, σαλάτα κατσαρή κλπ) πλυμένα στραγγισμένα και κομμένα με το χέρι
  • 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • 1 φλιτζάνι κρουτόν
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
  • 50γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε λεπτά κομμάτια
  • σουσάμι ελαφρά ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι
  • Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ .σούπας σιρόπι από ξύδι βαλσάμικο
  • 30γρ. μελι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα φύλλα από το σπανάκι, τη ρόκα και τα μαρούλια σε μία σαλατιέρα. Ανακατεύετε.

Ρίχνετε από πάνω τους σπόρους των ροδιών, το πορτοκάλι, τη λιαστή ντομάτα, το σουσάμι και τα κρουτόν.

Ετοιμάζετε και το ντρέσινγκ: Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να δέσουν και περιχύνετε με αυτό την τελευταία στιγμή τη σαλάτα.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr