OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με φινόκιο, πορτοκάλι, σταφύλια και τσιπς κολοκύθας

Πράσινη σαλάτα με φινόκιο, πορτοκάλι, σταφύλια και τσιπς κολοκύθας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • διάφορα πράσινα σαλατικά της επιλογής σας (σπανάκι, γαλλική και κατσαρή σαλάτα, λόλα, αντίδια κ.λπ.)
  • 1 φινόκιο (μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια του)
  • ½ πορτοκάλι, σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ρόγες σουλτανίνας + 1 μικρό τσαμπάκι για το σερβίρισμα
  • 100γρ. γραβιέρα Νάξου, σε λεπτές φλούδες ή κυβάκια
  • Για τη sauce

  • χυμό και ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
  • λίγους μαραθόσπορους
  • Για τα τσιπς κολοκύθας

  • 100γρ. κολοκύθα
  • λίγο αλεύρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και κόβετε το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Αν έχετε μαντολίνο, το περνάτε από το μαντολίνο και το βάζετε σε ένα μπολ.

Ετοιμάζετε τη sauce αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί στο multi, περιχύνετε το φινόκιο και αφήνετε να μαριναριστεί.

Από το μαντολίνο περνάτε και την κολοκύθα και την κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Όταν θέλετε να σερβίρετε στραγγίζετε το φινόκιο από τη sauce και την κρατάτε στην άκρη. Αναμιγνύετε τα πράσινα σαλατικά σε πιατέλα τοποθετώντας ανάμεσα τις ρόγες των σταφυλιών. Προσθέτετε τις φέτες του πορτοκαλιού, το φινόκιο και τη γραβιέρα.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη sauce, διακοσμείτε με το τσαμπί του σταφυλιού και τα τσιπς κολοκύθας, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μάραθο και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr