Διαδικασία
Καθαρίζετε και κόβετε το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Αν έχετε μαντολίνο, το περνάτε από το μαντολίνο και το βάζετε σε ένα μπολ.
Ετοιμάζετε τη sauce αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί στο multi, περιχύνετε το φινόκιο και αφήνετε να μαριναριστεί.
Από το μαντολίνο περνάτε και την κολοκύθα και την κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Όταν θέλετε να σερβίρετε στραγγίζετε το φινόκιο από τη sauce και την κρατάτε στην άκρη. Αναμιγνύετε τα πράσινα σαλατικά σε πιατέλα τοποθετώντας ανάμεσα τις ρόγες των σταφυλιών. Προσθέτετε τις φέτες του πορτοκαλιού, το φινόκιο και τη γραβιέρα.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη sauce, διακοσμείτε με το τσαμπί του σταφυλιού και τα τσιπς κολοκύθας, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μάραθο και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη