OliveMagazine

Πρασοπατατόσουπα με μοσχοκάρυδο

Πρασοπατατόσουπα με μοσχοκάρυδο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πράσα (μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 500γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 λίτρο ζωμό κότας σπιτικό ή ψυγείου
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα πράσα και σοτάρετε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προσθέτετε τις πατάτες και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τον ζωμό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή σε δόσεις στο μούλτι.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα ή μεγάλα μπολ με λίγο γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr