OliveMagazine

Πρασοτηγανιά με πατάτες, λουκάνικα και μυζήθρα

Πρασοτηγανιά με πατάτες, λουκάνικα και μυζήθρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 λουκάνικα, σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες
  • 1 κιλό πατάτες, σε μεγάλους κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, ρίχνετε τα λουκάνικα και τα ψήνετε και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε το λουκάνικα στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι το λάδι.

Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το πράσο, τις πατάτες και την πιπεριά μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα λαχανικά να μαλακώσουν, φροντίζοντας να ανακατεύετε συχνά.

Στο τέλος προσθέτετε ξανά τα λουκάνικα, τη μυζήθρα και τον μαϊντανό και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Tips

Αντί για λουκάνικο, δοκιμάστε μπέικον, πανσέτα ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό, όπως απάκι ή σύγκλινο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr