OliveMagazine

Πρασοτηγανιά πατάτας με μυζήθρα

Πρασοτηγανιά πατάτας με μυζήθρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 2 πράσα μεγάλα, σε ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα χωριάτικη, ψιλοτριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τηγανίζετε τις πατάτες σε ζεστό λάδι αφού πρώτα τις αλατίσετε. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Ζεσταίνετε τις τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα καθαρό τηγάνι και σοτάρετε τις ροδέλες του πράσου μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτεί το πράσο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι.

Βάζετε τους κύβους της πατάτας σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και τη χωριάτικη μυζήθρα. Σερβίρετε τις πατάτες σε μια στρογγυλή πιατέλα και τις περιχύνετε με το σοταρισμένο πράσο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr