OliveMagazine

Πρασοτηγανιά

Πρασοτηγανιά

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, σε ροδέλες
  • 1 πρέζα ρίγανη ξερή
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • Για το κρέας

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα από γουρουνάκι, σε κύβους
  • ανθό αλατιού
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κρέας: Ρίχνουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πιπεριά τσίλι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Προσθέτουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστούν τα υγρά και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, βράζουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.

Tips

Μπορούμε να ζεματίσουμε τα πράσα προτού τα ψιλοκόψουμε για να φύγει η αψάδα τους. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, τα σουρώνουμε και μόλις στραγγίξουν καλά και κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουμε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο