OliveMagazine

Προφιτερόλ με παγωτό

Προφιτερόλ με παγωτό

Μερίδες:15
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 40 τεμάχια σουδάκια, άδεια
  • 500γρ. παγωτό της επιλογής σας
  • Για τη σάλτσα

  • 400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 450ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 50γρ. μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφού ανοίξετε λίγο τα σουδάκια, τα γεμίζετε με παγωτό και τα διατηρείτε στην κατάψυξη.

Φτιάχνετε τη σάλτσα: Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζετε σε μπολ. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, το ρίχνετε στην κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει η σάλτσα ομοιογενής.

Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί, αλλά να μην κρυώσει τελείως.

Φτιάχνετε το προφιτερόλ: Σε μία πιατέλα, ή σε ατομικά μπολ, στήνετε τα σουδάκια σε σχήμα πυραμίδας. Για να κολλήσουν μεταξύ τους, βάζετε ενδιάμεσα σε κάθε στρώση, λίγη σάλτσα σοκολάτας. Περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr