OliveMagazine

Λάδι μυρωδικών

Λάδι μυρωδικών

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200 γρ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο, σχοινόπρασο, φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • νιφάδες από θαλασσινό αλάτι
  • 400 ml ελαφρύ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά και τα ζεματάμε για 30΄΄. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με το κρύο νερό για 5΄. Τα στύβουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Διατηρούμε το μπολ με το νερό κρύο.

Χτυπάμε τα μυρωδικά στο μπλέντερ με μια πρέζα αλάτι και λίγο από το λάδι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, χτυπώντας για επιπλέον 5΄.

Βάζουμε ένα μικρότερο μπολ μέσα στο μπολ με το παγωμένο νερό έτσι ώστε να επιπλέει. Ρίχνουμε στο μικρό μπολ το μείγμα και αφήνουμε για 10΄, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα διπλό τουλπάνι που δένουμε και στερεώνουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας πάνω από ένα μπολ, ώστε να στραγγίξει το καθαρό λάδι. Διατηρείται σε μπουκάλι ή βαζάκι για 14 μέρες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο