OliveMagazine

Ρέγγα γιαχνί με χόρτα

Ρέγγα γιαχνί με χόρτα

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ρέγγα καπνιστή
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σέσκουλα βρασμένα
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 30ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ λεμόνι
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε προσεκτικά το συκώτι και τα αβγά της ρέγγας αν υπάρχουν. Αφαιρείτε και το κεντρικό κόκαλο από τα φιλέτα και κόβετε το λεπτό κομμάτι της κοιλιάς που έχει τα πλευρικά κόκαλα. Κόβετε το κάθε φιλέτο σε τρία κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια της ρέγγας (από την εσωτερική πλευρά πρώτα) και, αν υπάρχουν, τα αβγά και το συκώτι.

Μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα χόρτα και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό, βάζετε τα κομμάτια της ρέγγας, τα αβγά και το συκώτι και κλείνετε με καπάκι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, πιπέρι και στύβουμε το λεμόνι. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειαστεί, καθώς η ρέγγα είναι αρκετά αλμυρή. Σερβίρουμε αμέσως.

Πασπαλίζετε με τον άνηθο, πιπέρι και στύβετε το λεμόνι. Δοκιμάζετε και αλατίζετε αν χρειαστεί, καθώς η ρέγγα είναι αρκετά αλμυρή. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο