OliveMagazine

Ραβανί

Ραβανί

Μερίδες:για 1 ταψάκι διαμέτρου 28εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 3 αβγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα
  • 1 ποτήρι Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • ½ φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • Για το σιρόπι

  • 5 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε τη βανίλια και βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο στο σιρόπι κι αφήνετε να λιώσει το βούτυρο και να κρυώσει το σιρόπι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα όλα μαζί για 10 λεπτά να αφρατέψουν.

Λαδώνετε ελαφρά το ταψάκι σας κι αδειάζετε μέσα τη ζύμη. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί όμορφα το γλυκό, κάνοντας μια κρούστα από πάνω.

Ξεφουρνίζετε το ραβανί, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά, το χαράζετε σε κομμάτια και το σιροπιάζετε ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά κουταλιά. Αφού απορροφήσει το μισό, συμπληρώνετε σταδιακά και το υπόλοιπο και περιμένετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr