OliveMagazine

Ραβιόλες σπιτικές με χαλούμι

Ραβιόλες σπιτικές με χαλούμι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:60'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 125γρ. βούτυρο
  • 250ml γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κρόκο αβγού
  • Για τη γέμιση

  • 300γρ. χαλούμι τριμμένο
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 100γρ. χαλούμι τριμμένο
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα και τον κρόκο αβγού. Κάνετε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν την ανοίξετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ.

Ετοιμάζετε τη γέμιση με το τριμμένο χαλούμι, τα αβγά και το δυόσμο και τη μοιράζετε πάνω στο φύλλο κατά διαστήματα. Διπλώνετε το φύλλο για να σκεπαστεί και η γέμιση και το κόβετε με κουπ-πατ στρογγυλό σε σχήμα μισοφέγγαρου ή με το ειδικό εργαλείο σε τετράγωνο σχήμα. Πιέζετε γύρω γύρω τις ραβιόλες να κολλήσει το φύλλο για να μην φύγει η γέμιση.

Ρίχνετε τις ραβιόλες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τις αφήνετε για 5-7 λεπτά.

Σουρώνετε και σερβίρετε σε τέσσερα πιάτα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και την κουταλιά σούπας βούτυρο. Πασπαλίζετε με λίγο δυόσμο και λίγο τριμμένο χαλούμι.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr