OliveMagazine

Ρεβίθια σαλάτα με ρόκα και τόνο

Ρεβίθια σαλάτα με ρόκα και τόνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ρεβίθια που έχετε μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό
  • 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ψιλές ροδέλες
  • 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κυβάκια
  • 7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • για τη σος

  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μια γερή πρέζα κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αλατίζετε ανάλογα.

Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.

Περιχύνετε τη σαλάτα σας με τη σος που ετοιμάσατε και ανακατεύετε να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε φρέσκο δυόσμο.


Αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να βράσετε μια μεγάλη ποσότητα και τη μοιράσετε σε σακουλάκια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr