OliveMagazine

Ρεβίθια με σάλτσα πιπεριάς (aguachile), ατζούρι, πεπόνι και λουίζα

Ρεβίθια με σάλτσα πιπεριάς (aguachile), ατζούρι, πεπόνι και λουίζα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600 γρ. μικρόσπερμα βρασμένα ρεβίθια παγωμένα στο ψυγείο (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. ατζούρι ξεσποριασμένο, κομμένο σε ροδέλες και στη συνέχεια στην μέση
  • 150 γρ. πεπόνι, κομμένο σε μεσαίους κύβους
  • 150 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ζουλιέν
  • Φύλλα γλιστρίδας
  • 200 ml χυμός λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαία πιπεριά Jalapeno
  • 1 κλωνάρι φρέσκια λουίζα
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε το «νερό πιπεριάς» ως εξής: χτυπάμε στο μπλέντερ τον χυμό λάιμ, το πετιμέζι, το ε.π. ελαιόλαδο και την πιπεριά Jalapeno

Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε τα ρεβίθια με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και αλατοπιπερωνούμε. Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος μαζί την πιπεριά Φλωρίνης, το ατζούρι, το κρεμμύδι, το πεπόνι. Γαρνίρουμε με τα φύλλα γλιστρίδας.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο