OliveMagazine

Ρεβίθια με σέσκουλα και μαροκινά αρώματα

Ρεβίθια με σέσκουλα και μαροκινά αρώματα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 200γρ. σέσκουλα χοντροκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού harissa *(πάστα καυτερής πιπεριάς)
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100γρ. βερίκοκα ξερά, κομμένα στη μέση
  • 600ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ, καβουρντισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε το κύμινο και τον κόλιανδρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, τα βερίκοκα, το ζωμό λαχανικών και τη harissa και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Προσθέτετε και τα σέσκουλα και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς πολλά υγρά. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ και σερβίρετε συνοδεύοντας με κουσκούς.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Η harissa είναι πάστα καυτερής πιπεριάς που χρησιμοποιείται στις κουζίνες της Βόρειας Αφρικής. Αναζητήστε τη στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ στο τμήμα των έθνικ προϊόντων ή στα πολυάριθμα πλέον έθνικ μπακαλικάκια της γειτονιάς και χρησιμοποιήστε τη με μέτρο και σύνεση, γιατί είναι πολύ καυτερή.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr