OliveMagazine

Ρεβιθοσαλάτα α λα καταλάνα

Ρεβιθοσαλάτα α λα καταλάνα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:5'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 γαρίφαλο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρή πιπερίτσα καυτερή
  • 100γρ. μπέικον
  • 400γρ. λουκάνικο πικάντικο, σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς. Τα βράζετε την επομένη μαζί με το κρεμμύδι στο οποίο έχετε μπήξει το γαρίφαλο, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζετε στο τέλος. Τα σουρώνετε και φυλάτε το ζουμί που έβρασαν.

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε το μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια ή λωρίδες, την καυτερή πιπερίτσα και το λουκάνικο. Τα σοτάρετε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε τα ρεβίθια, ανακατεύετε τον πελτέ ντομάτας και λίγο από το ζουμί των ρεβιθιών. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται.

Αφαιρείτε την πιπερίτσα και σερβίρετε τη σαλάτα πολύ ζεστή.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr