OliveMagazine

Ρεβιθοσαλάτα με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης

Ρεβιθοσαλάτα με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ρεβίθια μουσκεμένα σε νερό αποβραδίς
  • ½ φλιτζάνι μαύρες ελιές γλυκές (όχι ξιδάτες) χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζάνι χοντροελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ολόκληρο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό με τη δάφνη, το κρεμμύδι και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, αφαιρείτε τη δάφνη, το κρεμμύδι και το μπαχάρι και αφήνετε να κρυώσουν.

Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και το λεμόνι. Προσθέτετε τα ρεβίθια, τις πιπεριές Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε μαζί το λάδι και το λεμόνι και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι, λεμόνι ή λάδι ανάλογα με τη γεύση που θέλετε. Τοποθετείτε τη σαλάτα σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Όσο μένει η σαλάτα τόσο πιο γευστική γίνεται, οπότε καλύτερα να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο