OliveMagazine

Ρεβυθοσαλάτα με κινόα, δυόσμο και ρόδι

Ρεβυθοσαλάτα με κινόα, δυόσμο και ρόδι

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. Ρεβύθια Χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 100γρ. κινόα
  • 1 ρόδι σε σπόρους
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Για τη σος

  • 1 φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι ή πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζετε.

Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό την κινόα, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να παραβράσει. Τη στραγγίζετε.

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα ρεβίθια, την κινόα, το ρόδι και το δυόσμο με λίγο αλάτι.

Χτυπάτε σε μπολάκι όλα τα υλικά της σος και την ανακατεύετε πολύ καλά με τη σαλάτα. Γίνεται νοστιμότερη αν την αφήσετε μισή ώρα στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr