OliveMagazine

Ρεβιθοσαλάτα με κουρκουμά και κρουτόν τηγανητής πίτας

Ρεβιθοσαλάτα με κουρκουμά και κρουτόν τηγανητής πίτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 200γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • 3 πίτες για σουβλάκι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό. Την άλλη μέρα τα κλείνετε μέσα σε μια πετσέτα και τα τρίβετε να φύγουν όσα περισσότερα φλούδια γίνεται. Τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 ώρα περίπου, προσέχοντας να μη διαλυθούν. Τα σουρώνετε.

Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και αμέσως μετά τα ρεβίθια. Τα σοτάρετε και ρίχνετε τον κουρκουμά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την κόκκινη πιπεριά. Ανακατεύετε. Τοποθετείτε το μίγμα σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε από πάνω με τη λιωμένη φέτα.

Κόβετε τις πίτες σε μπαστουνάκια μήκους 4-5εκ. Σοτάρετε τις πίτες σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν τραγανές τις παίρνετε και τις καρφώνετε περιμετρικά στην πιατέλα με τα ρεβίθια. Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο