OliveMagazine

Ρεγγοσαλάτα και Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα

Ρεγγοσαλάτα και Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα

Μερίδες:για 1 μπολάκι
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την ρεγγοσαλάτα

  • 120γρ. αβγά ρέγγας ή όλα τα αβγά από 1 μεγάλη ρέγγα αβγομένη
  • 1 πολύ μικρό κρεμμύδι ή ένα μεγάλο κοκκάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περίπου
  • 1 φλιτζάνι ψίχα από λευκό ψωμί, μουλιασμένη, στυμμένη
  • Για την σαλάτα πέστροφας

  • 1 καπνιστή πέστροφα, ψιλοκομμένη
  • 1-2 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την ρεγγοσαλάτα: Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε κατά μήκος μια τομή στην κοιλιά της ρέγκας και αφαιρείτε τις δύο αβγοθήκες. Τις καθαρίζετε από τις μεμβράνες και ρίχνετε το αβγό καθαρό στο μπλέντερ ή το μούλτι.

Προσθέτετε το μισό λάδι και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να γίνει αφρός.

Ρίχνετε το κρεμμύδι, το ξύσμα και το ξίδι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Στο τέλος, προσθέτετε εναλλάξ το ψωμί με το υπόλοιπο λάδι χτυπώντας μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο και αφράτο.

Για τη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα: Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, αντικαθιστώντας τα αβγά ρέγγας με μια ολόκληρη, ψιλοκομμένη πέστροφα και στο τελικό χτύπημα προσθέτετε και τον άνηθο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr