OliveMagazine

Ρετσέλι με κολοκύθα

Ρετσέλι με κολοκύθα

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:32 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σάρκα γλυκοκολοκύθας, σε κομμάτια πάχους 3εκ.
  • 1 κιλό πετιμέζι
  • 2 – 3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
  • Για το ασβεστόνερο

  • 2 κουτ. σούπας ασβέστη σβησμένο
  • 2 λίτρα νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τον ασβέστη στο νερό, περνάτε το ασβεστόνερο από σήτα στρωμένη με τουλπάνι και βυθίζετε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας. Αφήνετε να μείνουν εκεί για 8 - 10 ώρες και μετά τα ξεβγάζετε με άφθονο κρύο νερό.

Βράζετε τα κομμάτια της κολοκύθας σε φρέσκο νερό για λίγη ώρα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η σάρκα τους. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε σε πετσέτα να στεγνώσουν.

Κατόπιν βράζετε το πετιμέζι για λίγα λεπτά και ρίχνετε μέσα την κολοκύθα και την αρμπαρόριζα. Συνεχίζετε να βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι και να αποκτήσει την πυκνότητα των γλυκών του κουταλιού.

Αφήνετε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη να μείνει το ρετσέλι για 24 ώρες περίπου. Δοκιμάζετε το σιρόπι και, αν χρειάζεται λίγο ακόμα δέσιμο, ξαναβράζετε το ρετσέλι για μερικά λεπτά.

Μεταφέρετε το ρετσέλι καυτό σε αποστειρωμένα βάζα, τα σκεπάζετε και τα αναποδογυρίζετε μέχρι να κρυώσουν.

Tips

Με την ίδια συνταγή φτιάχνετε και ρετσέλι καρπουζιού, χρησιμοποιώντας φλούδα καρπουζιού, καθαρισμένη από την εξωτερική επιφάνεια. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ρετσέλι με συνδυασμό κολοκύθας και καρπουζιού, χρησιμοποιώντας 1 κιλό σάρκα γλυκοκολοκύθας και 1 κιλό φλούδα καρπουζιού και, διπλασιάζοντας την ποσότητα του καρπουζιού και του μίγματος για το ασβεστόνερο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr