OliveMagazine

Ριγανάτα πατατοκεφτεδάκια

Ριγανάτα πατατοκεφτεδάκια

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2 κουτ. γλυκού κοφτά ξερή
  • λίγο μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι - πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε κι όσο ακόμη είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε ένα μεγάλο μπολ με το πιρούνι.

Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με το χέρι σας. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο κι ύστερα πλάθετε κεφτεδάκια-λιγάκι πλακουτσωτά.

Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρόλι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν φεύγετε ούτε στιγμή από πάνω τους γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα.Τα βγάζετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα.

Tips

Mε μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ωραιότατο πρόχειρο γεύμα.


Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο ζαμπόν ή σοταρισμένο μπέικον.


Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαϊντανό ή θυμάρι φρέσκο ή ξερό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr