Διαδικασία
Βάζετε σε ένα µπολ τον κιµά και το µουλιασµένο ψωµί. Χτυπάτε στο µπλέντερ τα κρεµµύδια, τα σκόρδα, το µαϊντανό και το δυόσµο µέχρι να γίνουν πολτός. Τα προσθέτετε στον κιµά µαζί µε τη ρίγανη, το λάδι, το τριµµένο τυρί και την ντοµάτα και αλατοπιπερώνετε. Ζυµώνετε καλά το µίγµα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθετε το µίγµα σε µικρά κεφτεδάκια και τα κυλάτε στο αλεύρι. Τα περνάτε ανά τρία στα ξυλαράκια της ρίγανης.
Βουτάτε τα «σουβλάκια» µε τα κεφτεδάκια στα χτυπηµένα αβγά και κατόπιν στην τριµµένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τους ριγανοκεφτέδες µαζί µε πατάτες τηγανητές και τους περιχύνετε ελαφρά µε σάλτσα ντοµάτας.
Φωτογραφία: Kων/νος Καφιρης - Food Styling: Αντωνία Κατή