OliveMagazine

Ριγκατόνι με ντομάτα, κοτόπουλο και μελιτζάνες

Ριγκατόνι με ντομάτα, κοτόπουλο και μελιτζάνες

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μελιτζάνες, σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 80 γρ. ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο ή ψητό, ξεψαχνισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μαντζουράνα, ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα ¾ από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 3΄-4΄ ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και τον ντοματοπελτέ για 1΄, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις μελιτζάνες. Σε ένα ταψί βάζουμε τα ριγκατόνι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε τα τυριά. Ψήνουμε στους 200 °C για 20΄ και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη- funkycook.gr

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο