OliveMagazine

Ριζότο με γαρίδες και χταποδάκια Safcol

Ριζότο με γαρίδες και χταποδάκια Safcol

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500γρ. ρύζι για ριζότο
  • 200ml κρασί λευκό
  • 50ml ούζο
  • 1.500ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 κονσέρβα Γαρίδες SAFCOL
  • 1 κονσέρβα Χταποδάκια σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL
  • 100ml χυμό ντομάτας
  • 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς φλούδα και σπόρια
  • 2 χούφτες αρακά κατεψυγμένο
  • 100γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 1 κορυφούλα βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά περίπου.

Σβήνετε με το κρασί και το ούζο και αφήνετε να απορροφηθούν τελείως και προσθέσετε το σκόρδο. Σοτάρετε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμά του και μετά ρίχνετε μια ποσότητα από τον ζωμό, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι κάθε φορά τόση ώστε να καλύπτει σχεδόν το ρύζι.

Προσθέτετε όλη την ντομάτα και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Συνεχίζετε να προσθέτετε ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί al dente το ρύζι και να πετύχετε το επιθυμητό «χύλωμα». Περίπου 2-3 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τον αρακά, τις Γαρίδες και τα Χταποδάκια Safcol στραγγισμένα από τον ζωμό τους.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ριζότο να σταθεί για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε διακοσμώντας με τον βασιλικό και φετούλες λεμονιού για όποιον επιθυμεί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr