OliveMagazine

Ριζότο με κολοκυθοανθούς

Ριζότο με κολοκυθοανθούς

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα ελληνική
  • 20 κολοκυθολούλουδα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (φρέσκο ή από κύβο), ζεστό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ ποτήρι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο)
  • παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε τα κολοκυθολούλουδα, καθαρίζετε τους στήμονες με τη γύρη, και τα σκληρά κομμάτια της βάσης των λουλουδιών και τα ψιλοκόβετε κατά μήκος σε λωρίδες.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και τότε σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί ρίχνετε μια κουτάλα της σούπας από τον ζεστό ζωμό και ανακατεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί, οπότε κι επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με όσο ζωμό χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί και να χυλώσει το ρύζι, αλλά ο κόκκος του να μείνει al dente. Κάθε φορά που προσθέτετε ζωμό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί εντελώς η προηγούμενη ποσότητα ζωμού.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ριζότο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα κολοκυθολούλουδα και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύετε και σκεπάζετε για μερικά λεπτά την κατσαρόλα. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr