OliveMagazine

Ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους

Ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους

Χρόνος προετοιμασίας:4'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 300γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο φρέσκο ή από κύβο
  • 100γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 150γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σκουπίζετε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρείτε το σκληρό κοτσανάκι τους. Τα κόβετε σε λωρίδες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το μισό βούτυρο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το ρύζι και σοτάρετε το ρύζι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε μία κουτάλα από το ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας συνέχεια να απορροφηθεί. Ρίχνετε άλλη μία κουτάλα και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Η διαδικασία αυτή θέλει προσοχή και συνεχές ανακάτεμα.

Όταν θα έχετε ρίξει τον περισσότερο ζωμό δοκιμάζετε το ρύζι αν έχει μαγειρευτεί al dente (να κρατάει στο δόντι λιγάκι). Όταν το ριζότο είναι έτοιμο το αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν και να χυλώσει το ριζότο. Το σερβίρετε ζεστό στα πιάτα αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb-Ματίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr