OliveMagazine

Ριζότο ουζάτο με σπανάκι λιαστή ντομάτα και κεφαλογραβιέρα

Ριζότο ουζάτο με σπανάκι λιαστή ντομάτα και κεφαλογραβιέρα

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. ρύζι "SAN. ANDREA ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού γλυκάνισο ελαφρά κοπανισμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκο, πλυμένο στραγγισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 4 κουτ. σούπας μάραθο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1λίτρο ζωμό κοτόπουλου (από κύβο ή δικός σας) καυτό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 50γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το γλυκάνισο και σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμη.

Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι ο κόκκος του ρυζιού να γίνει διάφανος.

Σβήνετε με το ούζο και περιμένετε να απορροφηθεί. Ρίχνετε τότε ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό και αφήνετε να απορροφηθεί από το ρύζι, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε σταδιακά όσο ζωμό χρειαστεί μέχρι να βράσει το ρύζι, αλλά να κρατάει λίγο ο κόκκος και να χυλώσει το ριζότο. Στο ενδιάμεσο θα είστε συνεχώς πάνω από την κατσαρόλα και θα ανακατεύετε συχνά.

Πέντε λεπτά πριν αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά θα προσθέσετε το σπανάκι και το μάραθο. Εκτός φωτιάς θα ανακατέψετε το βούτυρο και το τριμμένο τυρί πριν ρίξετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο ριζότο. Μοιράζετε το ριζότο σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr