OliveMagazine

Ροδάκινα γεμιστά με μακαρόν και μαυροδάφνη

Ροδάκινα γεμιστά με μακαρόν και μαυροδάφνη

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 ροδάκινα
  • 6 μακαρόν ή εργολάβους τριμμένους
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα ροδάκινα στη μέση, βγάζετε το κουκούτσι και αδειάζετε προσεχτικά, λίγη ακόμα από τη σάρκα τους.

Ψιλοκόβετε τη σάρκα που αφαιρέσατε και την ανακατεύετε με τα τριμμένα μακαρόν, τη ζάχαρη, το αβγό και 6-7 κουταλιές από τη μαυροδάφνη.

Γεμίζετε με αυτό το μίγμα τα ροδάκινα και τα μεταφέρετε σε ταψάκι. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη και τα ψήνετε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Σερβίρετε τα ροδάκινα χλιαρά ή κρύα και τα συνοδεύετε, αν θέλετε, με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο