Διαδικασία
Καθαρίζετε τα ροδάκινα από το φλούδι τους, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τον πυρήνα τους. Σε τηγάνι βάζετε το φρέσκο βούτυρο, το ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε τα ροδάκινα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα ροδάκινα και η σάλτσα τους. Σβήνετε με το λικέρ Amaretto, αφήνετε να πάρει βράση και αμέσως μετά βγάζετε τα ροδάκινα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
Τα περιχύνετε με τη σάλτσα από το τηγάνι και τα πασπαλίζετε με τα κοπανισμένα μπισκοτάκια. Κατόπιν τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, βάζετε το γιαούρτι σε μπολ και δίπλα τα ροδάκινα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb