OliveMagazine

Ροδάκινα σοτέ με Amaretto και αρωματικό γιαούρτι

Ροδάκινα σοτέ με Amaretto και αρωματικό γιαούρτι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μεγάλα ροδάκινα, σφικτά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ Amaretto
  • 6 μπισκοτάκια Amaretti, κοπανισμένα στο γουδί
  • Για το αρωματικό γιαούρτι

  • 600γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα ροδάκινα από το φλούδι τους, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τον πυρήνα τους. Σε τηγάνι βάζετε το φρέσκο βούτυρο, το ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε τα ροδάκινα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.

Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα ροδάκινα και η σάλτσα τους. Σβήνετε με το λικέρ Amaretto, αφήνετε να πάρει βράση και αμέσως μετά βγάζετε τα ροδάκινα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Τα περιχύνετε με τη σάλτσα από το τηγάνι και τα πασπαλίζετε με τα κοπανισμένα μπισκοτάκια. Κατόπιν τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, βάζετε το γιαούρτι σε μπολ και δίπλα τα ροδάκινα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr