OliveMagazine

Ροζέδες από τα Κύθηρα

Ροζέδες από τα Κύθηρα

Μερίδες:για 35 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 650γρ. αμυγδαλόψιχα ακαθάριστη
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. μέλι
  • 200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • ½ κουτ. σούπας γαρίφαλο σε σκόνη
  • ανθόνερο (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα των ροζέδων
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλέθετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν σπασμένο ρύζι.

Αραιώνετε το μέλι με ½-¾ φλιτζανιού ζεστό νερό. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά και το μέλι μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.

Πλάθετε το μίγμα με βρεγμένα χέρια (για να μη κολλάνε) σε στρογγυλούς κουραμπιέδες ή το κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς και αραδιάζετε τους ροζέδες σε βουτυρωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα.

Ψήνετε τους ροζέδες στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθούν.

Αφήνετε τους ροζέδες να κρυώσουν, τους ραντίζετε ή τους αλείφετε αν θέλετε με ανθόνερο και τους κυλάτε σε άχνη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Οι ροζέδες διατηρούνται φρέσκοι σε μεταλλικό κουτί.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο