OliveMagazine

Ρολάκια κολοκύθας με πετιμέζι και προσούτο

Ρολάκια κολοκύθας με πετιμέζι και προσούτο

Μερίδες:για 12 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κολοκύθα, σε μέτρια μπαστουνάκια
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 12 φέτες προσούτο, κομμένες κάθετα στη μέση
  • πετιμέζι για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπαστουνάκια της κολοκύθας, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε εκεί τα μπαστουνάκια. Ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη λιώσουν. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνετε την κολοκύθα να κρυώσει.

Απλώνετε μισή φέτα προσούτο και βάζετε ένα μπαστουνάκι κολοκύθας στην άκρη. Τυλίγετε απαλά και τοποθετείτε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι, ραντίζετε με λίγο πετιμέζι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr