OliveMagazine

Ρολάκια κρέπας με γέμιση σπανάκι, τυρί και κουκουνάρι

Ρολάκια κρέπας με γέμιση σπανάκι, τυρί και κουκουνάρι

Μερίδες:για 20 κρέπες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 3 αβγά
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500γρ. σπανάκι μέτρια κομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 2 αβγά
  • 50γρ. κουκουναρόσπορους
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14 εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε από το Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος και σοτάρετε το πράσο και τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε να μαραθεί. Αλατοπιπερώνετε. Όταν μαραθεί το βγάζετε εκτός φωτιάς και το στραγγίζετε από τα υγρά του. Προσθέτετε το ανθότυρο, το μισό κεφαλοτύρι, το ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο, τους κουκουναρόσπορους και τον μάραθο ή τον άνηθο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε μία κρέπα, τοποθετείτε γέμιση στο μισό περίπου μέρος και την κλείνετε σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Κόβετε την κάθε κρέμα στα τρία και τοποθετείτε τα κομμένα ρολά όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το δεύτερο αβγό και περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr