OliveMagazine

Δύο λαχταριστά μεζεδάκια

Δύο λαχταριστά μεζεδάκια

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά (για τις τηγανητές ντομάτες)
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Ρολάκια με ψητές πιπεριές και χωριάτικο λουκάνικο

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 3 πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα μακριά
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Τηγανητές ντομάτες σε κουρκούτι

  • 3 μέτριες ντομάτες σφιχτές
  • 1 κουτάκι μπίρα παγωμένη
  • 250γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • μερικές ελιές
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα ρολάκια: Λαδώνετε ελαφρώς τις πιπεριές και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε τις πιπεριές από το φούρνο, τις σκεπάζετε με ένα πιάτο ή καπάκι και τις αφήνετε να σταθούν για 10 λεπτά. Με προσοχή τις κόβετε κάθετα σε δύο κομμάτια. Αφαιρείτε την καμένη φλούδα και τους σπόρους έτσι ώστε να δημιουργηθούν ωραίες, καθαρές φέτες.

Κόβετε τα λουκάνικα σε 6 κομμάτια το καθένα. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε τρεις λωρίδες το καθένα (από τη μακριά πλευρά τους). Αλείφετε το πρώτο κομμάτι φύλλου με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετείτε ένα φιλέτο πιπεριάς, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και λίγο θυμάρι και βάζετε στο κέντρο της πιπεριάς ένα κομμάτι λουκάνικου. Διπλώνετε το φύλλο κρούστας σε ρολό και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Λαδώνετε με ένα πινελάκι τα ρολάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Σερβίρετε αμέσως.

Για τις τηγανητές ντομάτες: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν και την πάπρικα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Ρίχνετε λίγη λίγη την μπίρα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις ντομάτες. Τις κόβετε σε φέτες με πάχος 1εκ. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε εκεί μέχρι να κρυώσει ο χυλός.

Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο, προσθέτετε το αβγό και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί στο χυλό.

Ρίχνετε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και το αφήνετε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Παίρνετε μία μία τις φέτες ντομάτας, τις βουτάτε στο χυλό και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά). Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρετε τις ντομάτες ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και ελιές.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr