OliveMagazine

Ρολάκια σολομού γεμιστά με κρέμα τυριού και αρωματικά βότανα

Ρολάκια σολομού γεμιστά με κρέμα τυριού και αρωματικά βότανα

Μερίδες:30-40 ρολάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:1-2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. φέτες σολομού καπνιστού, όσο γίνεται φαρδιές
  • μερικές φέτες ψωμιού, λεπτές, στρογγυλές και φρυγανισμένες
  • λίγη πάπρικα
  • κάπαρη για γαρνίρισμα
  • Για τη γέμιση]

  • 250γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο μαζί με τα τρυφερά πράσινα φύλλα
  • 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • αλάτι, κατά προτίμηση, ακατέργαστο θαλασσινό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις φέτες του σολομού σε στενόμακρα κομμάτια φάρδους 12εκ. (μπορεί το μήκος να αλλάξει ανάλογα με το μέγεθος της κάθε φέτας).

Λιώνετε το τυρί με πιρούνι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα.

Στρώνετε στον πάγκο μια φέτα σολομό και βάζετε κατά πλάτος αρκετή γέμιση σε σχήμα κυλίνδρου πάχους 2,5 εκ., αφήνοντας κενό 2 εκ. από την κάθε πλευρά. Τυλίγετε το σολομό σε ρολό και τοποθετείτε σε πιατέλα με το δίπλωμα προς τα κάτω. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και τυλίγετε κάθε ρολό με μεμβράνη διπλώνοντας τις άκρες για να κλείσουν καλά. Τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.

Ξετυλίγετε τα ρολά από τη μεμβράνη, με κοφτερό λεπτό μαχαίρι κόβετε φέτες 2εκ. και τις τοποθετείτε πάνω στις φέτες ψωμιού. Πασπαλίζετε με ελάχιστη πάπρικα και γαρνίρετε με μια κάπαρη στο κέντρο.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο