OliveMagazine

Ρολά καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα

Ρολά καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα

Μερίδες:20-25 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μεγάλες φέτες καπνιστού σολομού
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα βάζετε μέσα σε κρύο νερό για 10 λεπτά για να φύγει η αψάδα τους. Τα στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και το δουλεύετε καλά με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Ύστερα ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ, δουλεύοντας συνέχεια το τυρί με ένα πιρούνι. Τέλος ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει.

Παίρνετε τις φέτες του σολομού, τις απλώνετε σε λεία επιφάνεια και τις αλείφετε με το μίγμα του τυριού. Τυλίγετε τις φέτες σε ρολό. Βάζετε τα ρολά σε πιατέλα και τα αφήνετε στο πάνω μέρος του ψυγείου να παγώσουν καλά για 1½ ώρα τουλάχιστον. Τα βγάζετε, τα κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε σε πιατέλα, πάνω σε ελαφρά φρυγανισμένο ψωμί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr