OliveMagazine

Ρολά κρέπας με γέμιση από κύβους ψητής κολοκύθας, φέτα και δυόσμο

Ρολά κρέπας με γέμιση από κύβους ψητής κολοκύθας, φέτα και δυόσμο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι
  • Για τη γέμιση

  • 600γρ. κολοκύθα σε κυβάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 250γρ. τρίμμα φέτας
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • φυλλαράκια δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψήνετε την κολοκύθα σε φούρνο στους 200oC πάνω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσει.

Στο μεταξύ, σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε μαζί με την ψημένη κολοκύθα, το δυόσμο, τη φέτα και ανάλογο αλατοπίπερο. Κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας γέμιση στην άκρη.

Για τις κρέπες: Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20εκ.) και το αλείφετε με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνετε λίγο από το μίγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το αναγκάζετε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του σε μια λεπτή στρώση. Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζετε με πλαστική σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την αδειάζετε σε ένα πιάτο. Συνεχίζετε τη διαδικασία, αραδιάζοντας τις κρέπες που ψήνετε τη μία πάνω στην άλλη, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι σας και μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Μοιράζετε τη γέμιση στις κρέπες και τις τυλίγετε σε ρολά. Τις σερβίρετε σε πιάτα ανά δύο.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ τη γέμιση που κρατήσατε με γιαούρτι, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και δυόσμο. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Συνοδεύετε την κάθε μερίδα με δύο κουταλιές της σούπας από αυτήν τη σάλτσα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr