OliveMagazine

Ρολά σάντουιτς και κριτσίνια

Ρολά σάντουιτς και κριτσίνια

Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κριτσίνια

  • 160γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
  • 60γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αβγά + 1 ασπράδι για το άλειμμα
  • φιστίκια χοντροαλεσμένα
  • σουσάμι
  • Για τα ρολά σάντουιτς

  • ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • κατίκι Δομοκού ή άλλο τυρί κρέμα
  • ζαμπόν σε φέτες
  • άνηθο ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα κριτσίνια: Ανακατεύετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την κεφαλογραβιέρα και τα 2 αβγά. Ζυμώνετε με τα χέρια και πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε σε πιάτο τα φιστίκια και το σουσάμι. Πλάθετε τη ζύμη σε λεπτά μπαστουνάκια, μήκους 10-12εκ., τα αλείφετε με ασπράδι και τα ρολάρετε στο μίγμα των φιστικιών.

Αραδιάζετε τα κριτσίνια σε ταψί σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.

Για τα ρολά σάντουιτς: Αραδιάζετε τις φέτες του ψωμιού στο τραπέζι και τις περνάτε από πάνω με τον πλάστη ώστε να πλατύνουν και να λεπτύνουν. Τις αλείφετε με κατίκι Δομοκού ή άλλο τυρί κρέμα, πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και σκεπάζετε με μία φέτα ζαμπόν την κάθε μία.

Τυλίγετε κάθε μία φέτα σε σφιχτό ρολό και το σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας. Τα ρολά διατηρούνται στο ψυγείο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με άλλο αλλαντικό της επιλογής σας ή με τόνο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr