OliveMagazine

Ρολά σφολιάτας με μαρμελάδα και αμύγδαλα

Ρολά σφολιάτας με μαρμελάδα και αμύγδαλα

Μερίδες:για 20 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Παίρνετε το πρώτο φύλλο σφολιάτα και το απλώνετε με τη μικρή πλευρά κάθετα μπροστά σας. Αλείφετε τη μισή επιφάνεια με ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας και πασπαλίζετε με το ¼ φλιτζανιού αμύγδαλα φιλέ. Φέρνετε την άδεια πλευρά του φύλλου πάνω από την αλειμμένη και μετά τυλίγετε όλο μαζί το φύλλο σε ρολό.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ρολό σε φέτες πάχους όσο ένα δάχτυλο και τις αραδιάζετε στο ταψί που ετοιμάσατε. Τακτοποιείτε λίγο τα ρολά στο ταψί και ύστερα τα πασπαλίζετε με άλλο ¼ αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο, την υπόλοιπη μαρμελάδα και τα αμύγδαλα.

Ψήνετε τα ρολά στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από το ταψί και τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr