OliveMagazine

Ρολό αλλαντικών με αβγό τυλιγμένο σε τραγανή ζύμη τάρτας

Ρολό αλλαντικών με αβγό τυλιγμένο σε τραγανή ζύμη τάρτας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 φέτες λεπτές προσούτο ή 80γρ. χοιρινή πανσέτα καπνιστή, σε λεπτές φέτες
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 λουκάνικα χωριάτικα
  • 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 αβγά βραστά, σφιχτά, καθαρισμένα
  • 1 φύλλο φρέσκιας ζύμης έτοιμο, για τάρτες
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 50γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο ή 3 κρεμμυδάκια εσαλότ, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 αβγό χτυπημένο ελαφρά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και ψιλοκόβετε το εσωτερικό τους στο multi. Ύστερα το ανακατεύετε με τον κιμά, τη μισή ποσότητα αρωματικών, τα ψίχουλα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο και ζυμώνετε.

Χωρίζετε το μίγμα στη μέση και απλώνετε το μισό πάνω σε καθαρό πάγκο ή επιφάνεια κοπής πιέζοντας ελαφρά. Βάζετε στη σειρά τα αβγά και τα σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα των λουκάνικων, αφού το πιέσετε και αυτό πάνω στον πάγκο σας για να γίνει συμπαγές.

Με τα χέρια σας αρχίζετε να δουλεύετε το μίγμα γύρω από τα αβγά, έτσι ώστε να κολλήσει πάνω τους και να τα κλείσει δημιουργώντας ένα ρολό σαν μεγάλο λουκάνικο. Πασπαλίζετε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά στον πάγκο σας και κυλάτε πάνω τους το ρολό.

Απλώνετε τις φέτες του προσούτο ή της πανσέτας πάνω σε λαδόκολλα δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο στα μέτρα του ρολού που φτιάξατε. Τοποθετείτε πάνω το ρολό και σκεπάζετε με τις φέτες του ζαμπόν. Το γυρίζετε λίγο να τυλιχτούν τα αλλαντικά γύρω του και το τυλίγετε πρώτα με τη λαδόκολλα και μετά με πλαστική μεμβράνη, την οποία σφίγγετε πολύ καλά. Το αφήνετε στην κατάψυξη για μισή ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190oC. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο να ξεπαγώσει για 10 λεπτά και την ανοίγετε στον πάγκο σας. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και την πλαστική μεμβράνη από το ρολό και το τοποθετείτε κατά μήκος πάνω στη ζύμη. Το κυλάτε πάνω στη ζύμη τυλίγοντάς το και κλείνοντας μέσα και τα πλαϊνά. Βάζετε τη ραφή προς τα κάτω, αλείφετε τη ζύμη με το χτυπημένο αβγό και μεταφέρετε το ρολό σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνετε το ρολό στο φούρνο για 55 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο