Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζετε τα τέσσερα αβγά (σφιχτά) και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα καθαρίσετε.
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά και το 1 αβγό και ζυμώνετε ελαφρά. Προσθέτετε κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνετε το βούτυρο και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει ο κιμάς αφράτος.
Τον πλάθετε δίνοντάς του στενόμακρο σχήμα και τον τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ανοίγετε στη μέση το ρολό του κιμά δημιουργώντας ένα κανάλι και βάζετε στη σειρά ολόκληρα τα καθαρισμένα, βραστά αβγά.
Βρέχοντας τα χέρια σας με ζεστό νερό, κλείνετε προσεκτικά την επιφάνεια του κιμά και του δίνετε το σχήμα μιας φρατζόλας ψωμιού.
Βάζετε τον κρόκο σε μπολ, τον χτυπάτε ελαφρά και με το πινελάκι περνάτε την επιφάνεια του ρολού. Προσθέτετε στο ταψί τις χοντροκομμένες πατάτες, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε το ρολό στο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το ρολό και να ψηθούν οι πατάτες.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey