OliveMagazine

Ρολό λευκής σοκολάτας με τριαντάφυλλο

Ρολό λευκής σοκολάτας με τριαντάφυλλο

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη μαρέγκα

  • 4 αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια
  • 10ml ξίδι λευκό
  • 10γρ. κορνφλάουρ
  • 225γρ. ζάχαρη
  • 10ml ηλιέλαιο
  • Για τη γέμιση

  • 200γρ. φυτική κρέμα σε παχύρρευστη μορφή
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • 40γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180γρ. σοκολάτα λευκή, λιωμένη
  • 200γρ. γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 165°C. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αλείφετε με το ηλιέλαιο.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε τα ασπράδια αβγών και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα με μαλακές κορφές. Μετά προσθέτετε το ξίδι, τη ζάχαρη και στο τέλος το κοσκινισμένο κορνφλάουρ. Ανακατεύετε απαλά.

Στρώνετε τη μαρέγκα στη λαδόκολλα και σχηματίζετε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να αρχίσει η μαρέγκα να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα). Αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη από τη λευκή σοκολάτα ενώ παράλληλα ανακατεύετε. Συνεχίζετε να προσθέτετε τη σοκολάτα με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσει.

Τέλος προσθέτετε τη χτυπημένη φυτική κρέμα και ομογενοποιείτε με απαλές κινήσεις. Στρώνετε την κρέμα στη μαρέγκα και μετά απλώνετε το γλυκό του κουταλιού. Τυλίγετε το ρολό και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr