OliveMagazine

Ρολό με κιμά ανάμικτο, λαχανικά και βρασμένα αβγά

Ρολό με κιμά ανάμικτο, λαχανικά και βρασμένα αβγά

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς ανάμικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο πολύ ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 150γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό, καλά στυμμένο
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 αβγό ωμό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 4 αβγά βρασμένα και καθαρισμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γαρνιτούρα

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες
  • 200γρ. σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο
  • 70γρ. βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι γάλα καυτό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μαζί με τα κρεμμυδάκια, το λουκάνικο, τα μανιτάρια και το καρότο μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το λάδι τους. Προσθέτετε τον κιμά, το ψωμί, το κρασί, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, το ωμό αβγό, τη ρίγανη και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ζυμώνετε πολύ καλά το μίγμα του κιμά και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε τον κιμά πάνω στον πάγκο σας σε ορθογώνιο κομμάτι, σε μήκος αρκετό να χωράει τα βρασμένα αβγά το ένα πίσω από το άλλο. Τοποθετείτε τα αβγά στο κέντρο και τυλίγετε τον κιμά γύρω τους σε ρολό.

Τοποθετείτε το ρολό σε ταψάκι με τη ραφή προς τα κάτω, αλείφετε με λάδι, προσθέτετε λίγο νερό ή κρασί στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μετά ξεσκέπαστο μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τον πουρέ: Σοτάρετε το σπανάκι με μία κουταλιά από το βούτυρο. Περνάτε τις βρασμένες πατάτες από το μύλο των λαχανικών και ανακατεύετε τον πουρέ τους με το υπόλοιπο βούτυρο, το γάλα καυτό, το τριμμένο τυρί και ανάλογο αλατοπίπερο. Τέλος, ανακατεύετε μέσα το σοταρισμένο σπανάκι.

Σερβίρετε το ρολό κόβοντας σε φέτες και συνοδεύοντας με λίγο από τον πουρέ.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr