OliveMagazine

Ρυζομακάρονα με τόνο και τζίντζερ

Ρυζομακάρονα με τόνο και τζίντζερ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. ρυζομακάρονα
  • 300γρ. τόνο, φιλέτο
  • ¼ φλιτζανιού τζίντζερ τουρσί για sushi, στραγγισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα γουασάμπι
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένα τσάιβς (σχοινόπρασο) ή άνηθο
  • ½ κουτ. γλυκού σουσάμι και μαυροσούσαμο
  • σάλτσα σόγιας και πάστα γουασάμπι για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε τα ρυζομακάρονα σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα βράζετε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζετε ξανά.

Ανακατεύετε το σησαμέλαιο με το αραβοσιτέλαιο, το χυμό λάιμ, την πάστα γουασάμπι και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα ρυζομακάρονα. Προσθέτετε το τζίντζερ, τα τσάιβς και ανακατεύετε.

Πιέζετε τις φέτες τόνου μέσα στο γουασάμπι. Τις τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Mοιράζετε τα ρυζομακάρονα σε μπολ και βάζετε από πάνω τον τόνο. Συνοδεύετε με σάλτσα σόγιας και πάστα γουασάμπι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Τζίντζερ τουρσί και πάστα γουασάμπι (wasabi) θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα ασιατικών τροφίμων


Φρέσκα τσάιβς (chives) μπορείτε να αγοράσετε σε γλαστράκι, να κόβετε με ψαλίδι και να προσθέτετε στα φαγητά και τις σαλάτες σας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr