OliveMagazine

Ρυζοσαλάτα με αβγό, αβοκάντο και ντοματίνια

Ρυζοσαλάτα με αβγό, αβοκάντο και ντοματίνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1 λεμόνι
  • 15 ντοματίνια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας σε κυβάκια
  • 2 αβγά βραστά σε φέτες
  • αλάτι
  • Για το λάδι μαϊντανού

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα βράζετε το ρύζι. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό να πάρει βράση και αφού το αλατίσετε, ρίχνετε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο να βράσει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, οπότε το στραγγίζετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ να κρυώσει.

Όσο βράζει το ρύζι, ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, παίρνετε το ξύσμα από το λεμόνι, καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε κυβάκια και το περιχύνετε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει. Κόβετε τα ντοματίνια στα 2 ή στα 4 –ανάλογα πόσο μεγάλα είναι- και το ζαμπόν σε καρεδάκια

Προσθέτετε όλα τα κομμένα υλικά στο μπολ με το ρύζι, αλατίζετε και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Τέλος, καθαρίζετε και κόβετε τα βρασμένα αβγά σε φέτες κι ετοιμάζετε το πράσινο λάδι μαϊντανού χτυπώντας στο multi το λάδι με τον μαϊντανό και λίγο αλάτι. Πριν σερβίρετε διακοσμείτε τη σαλάτα με τα αβγά, περιχύνετε με το λάδι μαϊντανού και σερβίρετε αμέσως!

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr