OliveMagazine

Ρυζοσαλάτα με αρακά, σπαράγγια και αντζούγιες

Ρυζοσαλάτα με αρακά, σπαράγγια και αντζούγιες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ρύζι basmati
  • 480ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 180γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 180γρ. σπαράγγια καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πιπεριά κόκκινη από βάζο, σε λεπτές λωρίδες
  • 150γρ. αντζούγιες φιλέτα, κομμένες σε 2-3 κομμάτια
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 20ml σησαμέλαιο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το νερό και το αλάτι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να κοχλάσει. Ρίχνετε το ρύζι και βράζετε για 10-12 λεπτά.

Προσθέτετε τον αρακά και τα σπαράγγια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι και αφήνετε το ρύζι για 10 λεπτά.

Με ένα πιρούνι ανακατεύετε το ρύζι με τα λαχανικά μέχρι να αφρατέψει και αδειάζετε την κατσαρόλα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Προσθέτετε την πιπεριά, τις αντζούγιες και τον κόλιανδρο και ανακατεύετε.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά της βινεγκρέτ. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr